През последните години фестивалният туризъм придоби голяма тежест. През 2022 г. музиката на живо

...
През последните години фестивалният туризъм придоби голяма тежест. През 2022 г. музиката на живо
Коментари Харесай

Фестивалният туризъм в Испания увеличава приходите на организаторите и градовете

През последните години фестивалният туризъм придоби огромна тежест. През 2022 година музиката онлайн счупи рекорден оборот и завоюва 459 милиона евро единствено от продажба на билети. Това е почти 200% повече от миналата година, се показва в годишния отчет, направен от Асоциацията на музикалните промоутъри на Испания (APM), предава elEconomista.es.

„ Това съставлява исторически крайъгълен камък за бранша, който удостоверява възобновяване на предлагането на фестивали, турнета и концерти, откакто доближи дъното през 2020 година, когато Испания беше лимитирана от световната пандемия “, отбелязва организацията.

Общността на Мадрид, една от седемнадесетте испански самостоятелни области, акцентира, че нейните туристически доходи са нарастнали с 16% това лято посредством значително на празника Mad Cool сред 6 и 8 юли, който съгласно данни на организацията събра заедно повече от 202 000 души. През 2022 година, тъкмо когато съответства с петата си годишнина, този празник счупи върха за посещаемост с 310 000 души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР